Toeristisch

Inter Scaldes ligt rustig, buiten de grote toeristenstromen. Voor de één lokken de brede stranden en voor de ander de historische steden. Veel gasten die wat langer blijven verdelen hun vrije dagen dan ook tussen de verschillende bestemmingen. In het Zuidoosten roept Antwerpen en het land van Breughel, naar het Noorden de stad Dordrecht; de bakermat van wat we nu Nederland noemen.


Zeeland heeft geschiedenis
Het beeldschone Veere met haar Schotse Huizen herinnert, net als monumentenstad Middelburg aan de tijd van de Verenigde Oostindische Compagnie. De Delta werken op het kunstmatig eiland Neeltje Jans zijn zeker een bezoek waard. Dit eiland aan de stormvloedkering geeft u de beste indruk van de strijd tegen het water, naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953.


Fietsen
Zeeland kent het fiets knooppuntensysteem, waardoor u vrij eenvoudig uw eigen routes uit kunt zetten. Inter Scaldes ligt direct aan een knooppunten route. Natuurmonumenten heeft in haar Natuurboek een top vijf opgenomen van gebieden met fietsroutes in Nederland. De zak van Zuid-Beveland staat hierin op de eerste plaats! Fietsen zijn te huur, mits op voorhand besteld.


Wandelen
De bloemendijken van Zuid-Beveland zijn een sieraad in het Zeeuwse landschap. Er zijn diverse wandelroutes op de oude, door bomen omzoomde dijkjes. De routes zijn zoveel mogelijk uitgezet langs bezienswaardigheden zoals De schaapskooi, een klompenmakerij of bijzondere kwekerijen.


Watersport
Waterskiën is toegestaan op de Westerschelde buiten de hoofdvaargeulen. Het Veerse Meer heeft voor speedboten en waterskiërs speciale banen uitgezet. Tevens kanovaren, jetskiën en waterfietsen, zeilen, surfen en sportvissen behoren tot de mogelijkheden. Huur eens een fluistersloep voor een romantische tochtje op de Zeeuwse wateren of zeil mee met een 2-mast zeilklipper.
www.deltawaterland.nl


Tuinen
Zeeland staat bekend om haar prachtige Zeeuwse tuinen. In de maanden Juni en Juli zijn er
Open Tuindagen op Zuid-Beveland en Tholen, voor informatie: www.bevelandsetuinen.nl


Zeeland verkennen met een gids
Stadsrondleidingen door Goes langs de kaden en de oude stadshaven, door Tholen gecombineerd met een rondrit langs bloeiende bloemenvelden, het nostalgische Wemeldinge gecombineerd met een rondvaart, mosselbedrijf en oesterputten in Yerseke of een rondrit door de prachtige fruitstreek van Zuid-Beveland met een bezoek aan het fruitteelt museum zijn een greep uit het grote aanbod excursies rondom Inter Scaldes.


www.vvvzeeland.nl geeft u
uitgebreide informatie over de omgeving